Om oss

Ta hand om din dröm

SWISSVAX – How to Nurture Dreams™

Vaxfabrik sedan 1930

Swissvax är ett premiummärke inom bilvård
Lyxsegment som har en hög grad av internationalitet och som bilentusiaster över hela världen visar en hög affinitet till. Swissvax är bland annat förstahandsvalet för olika biltillverkare i premiumsegmentet för att tillhandahålla högkvalitativa vårdprodukter för ditt eget varumärke
att låta oss utveckla och tillverka.

Swissvax erbjuder ett komplett vårdsystem för bilar och
Yachter. Den består av tvätt, städning, skötsel och
Tätningskomponenter som alla är harmoniskt koordinerade med varandra.

Liksom många andra unika produkter skapades denna
Tillverkade produkter ursprungligen vid familjens köksbord. Det gamla apoteket "Anwander" i Zürich var både laboratoriet och produktionsplatsen för de första burkarna med karnaubavax för bilar och båtar, som ursprungligen endast tillverkades för personligt bruk av farfadern och företagets grundare Hans Anwander.

Dessa produkter tillverkas fortfarande uteslutande för hand i vår vaxfabrik och fylls burk för burk. De högkvalitativa recepten tillåter inte industriell produktion. Vi kompromissar helt enkelt inte med vår passion för att producera de bästa vaxerna och vårdprodukterna. Vi inbjuder dig att uppleva den vaxningskänsla som gör Swissvax så populär och berömd över hela världen.

Fram till 2009 var Swissvax också känt som schweizisk olja.

Skillnaden

Till skillnad från konventionella polermedel innehåller Swissvax vaxer inga slipmedel och kan användas på alla typer av färg: på moderna vattenbaserade färgsystem, på så kallade nanofärger och även på gamla nitrofärger. Swissvax består av två komponenter, bestående av Cleaner Fluid Regular förbehandling och karnaubavax. Vaxen är enkel och behaglig att använda och lämnar inga vita rester på gummi eller kanter.

Carnauba är den hårdaste, renaste, mest transparenta och även det
det dyraste naturliga vaxet i världen. Den produceras från toppen av bladen
Brasiliansk solfjäderpalm "Copernica prunifera" erhölls och klassificerades efter färg och klarhet. Den högsta kvaliteten är klassad som sällsynt Grade One Carnauba och används för våra vaxer. Glansnivån
ökar ju mer karnauba det finns i ett recept. Medan konventionella bilvaxer innehåller 3 % till 5 % karnaubavax, innehåller Swissvax formuleringar en av de högsta koncentrationerna som finns tillgängliga på marknaden med 30 % till 76 % i volym.

Till skillnad från konventionella polermedel – de lackerade ytorna
bara polera till en glans, medan de nedre färglagren blir torrare och torrare och långsamt svälter - Swissvax Carnauba-formlerna berikade med oljiga extrakt av passionsfrukt, apelsiner, avokado och vanilj ger lacken tillbaka den djupa glans den har förlorat. Resultatet är en djup, unik "wet look" som glädjer samlare och fordonsentusiaster runt om i världen.

Swissvax-hemligheten

Swissvax-hemligheten ligger i de exceptionellt hållbara karnaubavaxformuleringarna, som skapas efter flera timmars produktion av dubbelväggiga mikropartiklar - de s.k.
Mikroinkapsulation.

Passion 

Det schweiziska ryktet om kvalitet och precision återspeglas i våra produkter. Vi har varit privata passionerade bil- och båtentusiaster i mer än tre generationer. En hobby med glädje och sorg som vi känner mycket väl och som motiverar oss varje dag att hitta intressanta vårdlösningar för känsliga områden. 

Djupt reflekterande ytor

Vi är övertygade om att bilvård ska vara enkelt. För endast enkel fordonsvård blir vanlig vård, en förutsättning för en perfekt underhållen bil. 

Goda avsikter och enbart användningen av rätt vårdprodukter är ingen garanti för ett bra resultat. Endast den korrekta sekvensen och användningen av speciella vårdtekniker leder till önskad framgång.

Beställ vår gratis Swissvax-manual för bil- eller yachtvård. Förutom alla produkterna och deras korrekta användning hittar du många värdefulla skötseltips.