Ledarskapsvård

Den perfekta rengöringen, skötseln och förseglingen av naturligt läder, konstläder och tyger. För din interiör och dina bilbarnstolar.

Lädervård & rengöring för bilen med Swissvax

För slätt, öppet, stängt och veganskt läder

Det finns många läderområden och typer av läder i din bil. Från slätt, veganskt läder med öppna porer till Alcantara. Högkvalitativa lädersäten och högkvalitativ läderinredning behöver bra rengöring och skötsel så att du kan njuta av dem länge. Gammalt läder kan bli skört och spricka. Nytt läder behöver tätning och skydd.

Hos Swissvax hittar du ett brett utbud av vårdprodukter för ditt fordons läder. Rengörings-, skötsel- och tätningskomponenter harmoniserar i ett komplett vårdsystem till nytta för fordonsmaterialet.

Nedan kommer vi att presentera vårdtips för olika typer av läder inom fordonssektorn.

Detta innebär att skönheten och funktionen hos ditt läder förblir som de ska vara redan från början - helt enkelt perfekt med produkter från SWISSVAX - ett varumärke som satsar på ovillkorlig kvalitet

Nytt slätt läder

Biltillverkare och leverantörer har kommit långt i sin önskan att göra interiören i en bil estetisk och hållbar. Särskilt läder, som en naturprodukt, bearbetades på ett sådant sätt att åldringsprocessen med färgblekning eller materialkrympning blev nästan obefintlig. Innovativa ytbeläggningar gjorde dem motståndskraftiga mot repor och fläckar: en lättskött produkt anpassad till vår tid.

Vårdljus Men det betyder inte bry sigfri!

Föroreningar förekommer även på moderna ytor och här är vår rekommendation mot det:

- Rengör de släta läderytorna med läderrengöringen Läderrengöringsmedel / Läderrengöring Forte beroende på smutsen och läderrengöringsborsten. För perforerade
Ytor (som ventilerade säten) använder rengöringssvampen.

- Ta bort det resulterande skummet och lossad smuts med det mjuka Detailtuch eller den gula Mikrotvätt.

- Upprepa processen så länge som smutsen fortfarande lossnar.

- Arbeta i mindre sektioner så att vätskan inte torkar ut. Du kommer att bli förvånad över hur mycket ytsmuts
Kommer att tas bort. Lädret återfår sitt ursprungliga, lite matta utseende.

Ny läderförsegling med Läderglasyr Skyddar slätt läder från missfärgning av jeans och nötning. Helt enkelt med böter
Applicera svampen i en cirkulär rörelse från söm till söm. Det färglösa tätningsmedlet torkar på bara några minuter och är inte glänsande.

Använd inte våra produkter på buffel- eller mockaskinn.

Behandla inte anilinläder (läder med öppna porer) med Leather Cleaner Forte och/eller en borste.

Öppet eller täckt slätt läder?

Applicera en droppe vatten på ett dolt område och sprid det lätt med fingret. Om vattnet suger är det läder med öppna porer.

Använd slätt läder

Här presenterar vi vårdtips som i första hand gäller täckt slätt läder. Detta är vad naturläderinteriörer i nya bilar kan göra
samt gammalt lädermaterial i unga och veteranbilar.

1. Rengör de släta skinnytorna beroende på hur smutsiga de är Läderrengöringsmedel / Läderrengöring Forte och rengöringsborsten för läder. För perforerade ytor (perforerat läder) använd rengöringssvampen.

2. Ta bort det resulterande skummet och lossad smuts med detaljduken eller den gula Mikrotvätt.

3. Arbeta i mindre sektioner så att vätskan inte torkar ut.

4. Applicera efter att ytan är helt torr Lädermjölk med tygapplikatorn. Använd en liten mängd material och låt det absorberas. Om lädret fortfarande känns torrt, upprepa processen.

Vänligen använd inte våra produkter på buffel- eller mockaskinn.

Behandla inte anilinläder (läder med öppna porer) med Leather Cleaner Forte och/eller en borste.

Skinn med öppna porer eller täckt?

Applicera en droppe vatten på ett dolt område och sprid det lätt med fingret. Om vattnet suger är det läder med öppna porer.

Speciella problemlösningar

Tätning - Reparation - Mjukhet

Läderglasyr Lederversiegelung

Nytt läder behöver inte lädermjölk, det är genom
Garvningsprocessen fortfarande tillräckligt skyddad. Nytt läder bör dock ha läderförseglingen applicerad redan från början Läderglasyr skyddas mot nötning och färgöverföring från jeans och andra kläder. Leather Glaze är färglös, glansig och kan appliceras med en finporig svamp och en cirkulär rörelse från söm till söm.

Leather Healer läderfärgad

Sätesstöd, rattar, växelspakar och armstöd av slätt läder tenderar att visa tecken på slitage. Detta är vanligtvis ofarligt slitage som sliten färg eller repor. Med rätt läderton kan de fixas. Lädertonen för slätt läder appliceras med en fin svamp och en cirkulär rörelse från söm till söm, den torkar på några minuter och skaver inte av (ingen kräm).

Läder Gloss Corrector matt eller blank

Mer flitigt använda skinnytor i interiören som ratten,
Armstöd eller växelknoppar börjar lysa med tiden. Gloss Corrector matt appliceras med en fin svamp och cirkulära rörelser från söm till söm och ger ett matt utseende igen. Flera pass ökar effekten.

Unga bilar och veteranbilar har ofta en blankare finish
Läderinteriör. Måste t.ex. Om till exempel en läderbit ska bytas ut blir glansnivån ofta för matt. Denna skillnad kan också elimineras med Gloss Corrector blank. Hur det fungerar är som beskrivits ovan. Även här ökar flera pass effekten.

Skinnmjukmedel

Bristande skötsel och framför allt värme är de främsta orsakerna till härdat läder. Om gammalt läder redan har härdat kan du göra underverk med vår Skinnmjukgörare och lite tålamod. Mjukgöraren återför oljor och mineraler till lädret som har tagits bort genom solljus och luft.

Applicera lädermjukmedlet med svampapplikatorn och låt vätskan absorberas. I vissa fall måste behandlingen upprepas flera gånger så att vätskan gradvis kan tränga in i de nedre lagren av läder.

Veganskt läder

Veganskt läder speglar vår tidsanda perfekt och blir allt mer populärt. Teknisk utveckling gör det möjligt
att skapa ett konstmaterial som inte på något sätt är sämre än det naturliga originalet. Utseendet och känslan är perfekt imiterade. Men också
Konstmaterial behöver vårdas så att det behåller sin ursprungliga skönhet.

Här är våra rekommendationer:

1. Rengöring med Läderrengöringsmedel / Läderrengöring Forte och rengöringssvamp eller borste

2. Ytskydd av ljust veganskt läder mot missfärgning av jeans och andra kläder Läderglasyr Lederversiegelung.

Alcantara

I likhet med veganskt läder är Alcantara ett syntetiskt material som imiterar mocka, men är lättskött och mer hållbart. Använd inte starka rengöringsmedel eller borstar för rengöring och gnugga aldrig.

Alcanta Cleaner 

Ta bort lös smuts från Alcantara-ytor med en dammsugare och spraya Alcanta Cleaner på en svampapplikator eller direkt på ytan. Rengör genom att dutta med lätt tryck. Torka av med en gul Micro-Wash mikrofiberduk. Ingen rubb! Rengör aldrig med värme.

Pilling drick Alcantara

Knölarna som uppstår i slitageområdena över tiden är typiska för Alcantara och kallas för "pilling". Så länge knölarna inte är för kraftiga kan de tas bort med vår läderslipplatta.

De skyddar lotusblommor Textil tätning

Alcantara kan skyddas väl mot ny smuts med en textiltätning. Rengör ytan med Alcanta Cleaner, låt torka och förslut sedan med Lotos Protectant.